Turvallisuuspaiva

Brand ID: ”Parasta koulutuksessa oli se, että harjoittelimme viisaita asioita hauskasti ja hyvässä seurassa”

Brand ID on monialayritys, joka tunnetaan muun muassa teollisuuden merkintätuotteista sekä myymälöiden- ja yritysilmeiden brändäyksistä. Yritys on vuosien ajan panostanut työntekijöidensä hyvinvointiin.

”Me johdamme työtä Kaizen Lean -filosofian mukaan. Auditoimme jatkuvasti henkilöstömme osaamistarpeita ja reagoimme niihin nopeasti. Turvallisuuden jatkuva kehittäminen on ollut osa strategiaamme jo pitkään”, kertoo Brand ID:n markkinointikoordinaattori Kirsi Dahlman.

Koulutuspäivässä harjoiteltiin muun muassa sammuttamaan palavaa autoa. Autossa liekehtivät materiaalit reagoivat sammutukseen yhtä arvaamattomasti kuin oikea tulipalo, joten tilanteessa pääsee hyvin lähelle todellista alkusammutustilannetta.

”Kaikki koulutuksessa olleet pääsivät käyttämään palosammutinta, joten kukaan henkilökunnastamme ei pelkää enää tarttua siihen tarvittaessa. Lisäksi saimme hyvät valmiudet auttaa kolleegaa onnettomuustilanteessa”, Dahlman kiittelee.

Onnettomuussimulaattoreissa henkilökunta pääsi testaamaan, millä tuntuu ajaa autolla kolari sekä olla sisällä pyörivässä autossa.

”Kurssi sai miettimään liikennekäyttäytymistä sekä avasi silmät havainnoida turvallisuuspuutteita. Työntekijämme pohtivat koulutuksen jälkeen erityisesti haavansidontavälineiden ja ensisammutuskalustoon liittyviä asioita niin töissä kuin kotonakin. Moni aikoi hankkia kiristyssiteitä ja me lahjoitimme osallistujille kotikäyttöön tarkoitetut sammutuspeitot.”

Brand ID:ltä oli mukana noin 65 henkilöä eli lähes kaikki Porin toimipisteen työntekijät.

”Parasta oli se, että harjoittelimme viisaita asioita hauskasti ja hyvässä seurassa. Kouluttajat olivat todella hyviä. He olivat rentoja, asiantuntevia ja hauskoja. Oli kiva kuunnella tarinaa ihmiseltä, joka on työskennellyt vuosia pelastajana ja nähnyt ihan kaiken, mitä ala pitää sisällään.”

Henkilökunta oli jaettu ryhmiin niin, että päivän aikana työskenneltiin eri ihmisten kanssa kuin työpositiossa.

”Koulutus lisäsi yhdessä työskentelyn iloa. Me naurettiin päivän aikana monet, monet naurut! Meidän väeltä tuli vain kehuja eikä yhtä ainutta valitusta. Kun vielä sattui aurinkoinen päivä ja ruokakin oli hyvää, voin vilpittömästi sanoa, että päivä oli aivan täydellinen.”