Länsi-Suomen pelastusharjoitusalue. Kuva: Tomi Glad / Glad Media Oy

Savusukellus

Järjestämme todentuntuisia savusukellusharjoituksia, jotka voidaan toteuttaa joko kylmä- tai kuumakoulutuksena. Kuumakoulutus voidaan totetuttaa joko peruskontissapistoliekkikontissa tai kuumassa palotalossa. Kylmäharjoituksissa hyödynnetään tarpeen mukaan Turvallisuuskeskuksen eri harjoitusympäristöjä, kuten kylmäsavutaloa, kemikaaliterminaalia sekä korkeallatyöskentelyn simulaattoria.

Savusukelluskentän palotalo luo hyvin todenmukaisen ympäristön sammutus- ja pelastamisharjoitteluun. Palotalo on saanut kehuja sen todenmukaisuudesta ja muutautumiskyvystään: huoneet antavat aidontuntuista haastetta palopesäkkeen etsintään ja talo tarjoaa uusia oppimiskokemuksia jokaiselle harjoituskerralle.

Useat savusukelluskontit mahdollistavat moninaiset harjoitteet palavan rakennuksen sammuttamiseen ja soveltuvat niin peruskoulutuksiin kuin vaativimpiinkin harjoituksiin.

Koulutuksen suositeltu ryhmäkoko on 8–12 henkilöä. Harjoituspäivien sisältö räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan ja koulutuksiimme voidaan sisällyttää aina asiakkaan tarvitsema määrä pelastussukellusohjeen mukaisia harjoituksia. Myös ruokailu ja yöpyminen on mahdollista alueellamme.

Voimme tulla savusukeltamaan oman kouluttajan kanssa?

Kyllä. Sopimus- ja teollisuuspalokunnat voivat harjoitella alueellamme myös omatoimisesti, oman kouluttajan kanssa. Mukana täytyy olla hyväksytty konttikouluttaja ja toiminnan tulee noudattaa täysin valtakunnallisia savusukellusohjeita.

Savusukelluskontin vuokraus sisältää:

  • kaksi omatoimista sukellusta
  • enintään 12 henkilöä
  • ruoka +10 e/henkilö

hinta 600 e/päivä.

Voiko koulutuspäivään yhdistää muita pelastusalan koulutuksia?

Kyllä. Alueemme on tunnettu monipuolisuudestaan. Alueellamme säännöllisesti kouluttautuvat sopimus- ja teollisuuspalokunnat harjoittelevat savusukelluksen lisäksi ammattitaitoa tukevia, täydentäviä sammutusmenetelmiä. Alueellamme voi toteuttaa hyvin monipuolisesti eri sammutusskenaariota – viranomaiset ovat harjoitelleet kentällämme muun muassa lentokoneen sammutusta.

Järjestämme sopimus- ja teollisuuspalokunnille tieliikennepelastamisen koulutuksia, joissa voimme toteuttaa onnettomuusskenaarion hyvin aidontuntuisesti sijoittamalla useita ajoneuvoja onnettomuuspaikalle tai upottamalla ajoneuvo osittain pintapelastusaltaaseemme. Alueellaamme voi myös harjoitella vaarallisten aineiden ja kemikaalien torjuntakoulutuksia, korkealta pelastamista sekä raskaan kaluston pelastus- ja sammutusharjoituksia. Tutustu lisää koulutuksiimme alla olevista linkeistä.

Hinta

Pyydä tarjous, niin räätälöimme paketin tarpeidenne mukaiseksi.

Muut koulutukset

Kemikaalitorjunta ja vaarallisten aineiden koulutus

Koulutettava saa sovitun määrän pelastussukellusohjeen mukaisia kemikaalisukellusharjoituksia.

Lue lisää

Korkealla työskentely

Koulutettava saa sovitun määrän korkealla työskentelyohjeen mukaisia harjoituksia.

Lue lisää

Liikenneonnettomuudet

Koulutuksessa opetellaan tieliikennepelastamista uusimmilla perustekniikoilla.

Lue lisää

Pintapelastus

Koulutuksessa tutustutaan pintapelastuksen eri tekniikoihin sekä käytettäviin välineisiin kuten pelastuslautaan.

Lue lisää

Raskaspelastus

Koulutuksessa käydään läpi kuorma-autotekniikkaa sekä kuljettajien kriisiapua.

Lue lisää

Sisäpalosimulaattorin kouluttajakurssit

Kouluttajakursseillemme osallistuvat pätevöityvät toteuttamaan turvallisesti aidontuntuisia harjoitustilanteita.

Lue lisää